Eduardo Bolsonaro betrokken in de inval van het Capitool?

47416420301_4f8b77dd42_c

De Amerikaanse volksvertegenwoordiger Jamie Raskin bevestigde aan vertegenwoordigers van Braziliaanse entiteiten dat hij Brazilië zal citeren in het onderzoek dat momenteel uitgevoerd wordt door een speciaal comité van de Kamer dat de invasie van het Capitool onderzoekt, op 6 januari 2021, door aanhangers van toenmalig president Donald Trump.

De parlementair ontmoette gisteren een Braziliaans gezelschap in Washington. Volgens de aanwezigen was hij verrast toen hij vernam dat ‘deputado’ Eduardo Bolsonaro, zoon van de president, in de Amerikaanse hoofdstad was enkele dagen voor de inval van het Capitool, en een ontmoeting had met de aanhangers van Trump.

Raskin zei tegen de groep Brazilianen dat een van de lijnen van het onderzoek de internationale connecties nagaat met het Amerikaanse extreem-rechts. Op deze manier kan de aanwezigheid van Eduardo Bolsonaro ingesloten worden in de thema’s die binnenkort geanalyseerd worden door het comité.

Bron

Foto: Alan Santos - PR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s