Als de nood het hoogst is, is een ‘motociata’ nabij

Motociat

Onder de groeiende bedreiging dat een overwinning van Lula in de eerste kiesronde op komst is, nam president Jair Bolsonaro zijn toevlucht tot een nieuwe strategie om zijn kandidatuur te redden van de ondergang.

Gedurende een live-uitzending, die normaal gesproken elke donderdag plaatsvindt, bevestigde Bolsonaro dat hij tot 2 oktober dagelijks een live zal uitzenden, indien dat mogelijk is: “De live van vandaag, op een woensdag, is ongebruikelijk. Vanaf vandaag zal dat alle dagen het geval zijn om 19h, indien mogelijk”.

De president bevestigde dat minstens de helft van de tijd zal besteed worden aan “kwesties omtrent de verkiezingen in Brazilië”, en zei erbij dat dezelfde strategie ook in 2018 werd toegepast.

“We kenden succes, slaagden erin om veel federale en provinciale volksvertegenwoordigers te laten verkiezen, de partij PSL haalde hoge cijfers. Nadien kwamen er problemen die ik hier niet wens te bespreken, maar we moeten nu doorgaan”.

Bolsonaro classificeerde de komende verkiezingen als de “belangrijkste in de geschiedenis van Brazilië”, gekenmerkt door de “polarisatie”, en kondigde ook een grote ‘motociata’ (motortreffen) aan op zaterdag 1 oktober, de vooravond van de verkiezingen, op de Esplanada dos Ministérios, in Brasília.

Volgens de richtlijnen van het kieshof TSE zijn wandelingen, colonnes en parades voor verkiezingsdoeleinden toegelaten tot 22h op 1 oktober.

Bron

Foto: José Dias/PR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s